Over Dàibi

Dàibi is een praktijk die gespecialiseerd is in voetreflexologie.

Mijn naam is Debbie Venhorst en ik heb een 3-jarige Hbo opleiding tot voetreflextherapeut gevolgd. Deze opleiding heb ik gevolgd bij Total Health in Breda. Sinds september 2015 ben ik afgestudeerd. Daarnaast heb ik ook een 1-jarige opleiding Medische basiskennis gevolgd. Hierbij heb ik geleerd om verschillende pathologieën te herkennen. En om u eventueel door te verwijzen naar een dokter als ik het niet vertrouw.

In 2014 heb ik een reis gemaakt naar China, dit was een leerzame en  bijzondere ervaring. Daar heb ik Tuina geleerd, dit is een Chinese lichaamsmassage. Je masseert dan de meridianen en acupunctuurpunten. Ook heb ik veel van de stad Beijing gezien.

Waarom deze opleiding?

Wat me aanspreekt in dit vak is dat het zowel lichamelijk als geestelijk je gezondheid kan verbeteren. Zelf ben ik in aanraking met voetreflexologie gekomen toen ik klachten had. Daarvoor kreeg ik medicijnen maar het voelde voor mij nog steeds niet helemaal goed. Dus ben ik verder gaan zoeken. En kwam ik bij voetreflexologie uit. Het heeft me heel veel geholpen om me beter te gaan voelen. De manier van behandelen heeft me zo aangesproken dat ik het zelf wilde leren. Zo ben ik gaan zoeken waar een opleiding en ben ik bij Total Health terecht gekomen. Daar heb ik mijn 3 jarige opleiding gevolgd.

Specialisatie

Met veel plezier heb ik deze opleiding gedaan, en heb daar veel dingen geleerd. De eerste 2 jaar staan in het teken van het leren van de Westerse en Chinese voetreflexologie. In het 3e jaar ga je jezelf specialiseren. Ik heb als specialisatie gewichtsbeheersing en voetreflex bij kinderen gedaan. Voor het laatste jaar hebben we ook een scriptie moeten schrijven. Mijn scriptie heb ik over hypothyreoïdie (te traag werkende schildklier) gedaan. Over deze klacht weet ik dus heel veel en kan daar ook een speciale behandeling voor u maken.