Ontgiften en reinigen

Nieren zijn een onderdeel van het reinigings-, ontgiftings- en uitscheidingsvermogen van het lichaam.

Nieren zorgen voor het ontgiften en reinigen van de nieren. Ook zorgen de nieren ervoor dat het lichaam geen belangrijke stoffen verliest en dat gevaarlijke en lichaamsvreemde stoffen uitgescheiden worden.

Enkele klachten die door deze massage verholpen kunnen worden zijn:

  • Blaasontsteking
  • Bedplassen
  • Nierstenen
  • Te veel vocht vasthouden

Maar deze massage helpt ook heel goed om het lichaam te reinigen en ontgiften. Want door het reinigen en ontgiften van het lichaam voelen wij ons fysiek vitaal. Het kan ook zijn dat het zuur-base evenwicht van het lichaam verstoort is. Dit kan als gevolg hebben dat je gewrichtsklachten kan krijgen, huidklachten, depressieve gevoelens en jicht.

Deze verstoring kan oa. ontstaan door stress, koffie, alcohol, suiker. Ook kan het door medicijnen en te veel sporten ontstaan.

Bij voetreflexologie richt men zich op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De oorzaak van ziekten wordt gezien als een groep factoren die de gezonde balans in het lichaam verstoren. Deze factoren kunnen stress, te weinig rust, slechte voeding zijn.

Ziekte is een poging om deze verstoring op te ruimen.

Om dit te ondersteunen helpt een voetreflexmassage heel goed en kan het geven van voedingsadviezen helpen en veel zuiver water te drinken.